#WeStart Inkubator
Partnerbjælke

I samband med lanseringen öpnnar ansökan till #WeStart Inkubator, missa inte det!

WeStart
Partnerbjælke

#WeStart Inkubator

Under vecka 41 - 47 2021 går 50 utvalda företag ett skräddarsytt program utformat i syfte att ge de bästa förutsättningarna och verktygen till att ta en affärsidé till verksamhet och lyckas som entreprenör - utifrån entreprenörernas definition av att lyckas. Programmet innehåller föreläsningar, interaktiva workshops och inspiration med experter inom respektive områden. Programmet fokuserar på nätverk och att stötta entreprenörerna til att bygga sig själva och sina företag.

#WeStart Inkubator är en fantastisk möjlighet för entreprenörer som vill kick-starta sin affärsidé oavsett branch eller bakgrund. 

Målgrupp - Vem kan söka till inkubationsprogrammet?

#WeStart riktar sig till dem som är intresserade av entreprenörskap, företagsamhet och affärsutveckling. Med fördel har en redan en affärsidé eller ett nystartat företag, så länge en befinner sig i ett tidigt stadie av sin entreprenörsresa har en rätta förutsättningar för att kunna tillgodose sig programmet. Inkubatorn innehåller 10 block och ligger två gånger i veckan mellan vecka 41 - 47 under cirka 4 timmar dagtid (digitalt). Det är därför en förutsättning att en kan prioritera programmets innehåll i sitt schema.  

Programmet riktar sig till dem som identifierar sig som kvinna eller icke-binär.

#WeStart Inkubator innehåll:

Kick off 
#IamRemarkable 
Validering av affärsidé 
Att bygga en verksamhet 
Finansiering 
Att skapa ett narrativ 
Nätverksträff på Goto 10 i Malmö
Säljstrategi och kanaler 
Kundinriktning 
Nätverksträff på Goto 10 i Stockholm
Hjälp, investeringar och fonder 
Examen och nätverk 

+ 1:1 mentorsamtal med #WeStarts coacher

Efter programmet fortsätter initiativet i form av samverkan via Google Digitalakademin #WeStart Inkubators nätverk som utgörs exklusivt av deltagarna från programmet samt utbildare och organisatörer.

Har du frågor om #WeStart Inkubator är du välkommen att maila oss på: hello@westart.education

IngridIngrid Hauggaard Nielsen, Process leader & Facilitator Pwc

​​Som utbildad processledare och facilitator vid Kaospiloterna arbetar Ingrid mycket med Design Thinking, innovation och att stötta grupper som vill skapa något nytt tillsammans. Hennes styrka ligger i att skapa och leda forum där människor kan utvecklas, utforska, utmanas, lära sig nytt, generera idéer, skapa gemensamma lösningar och fatta beslut. Hon föreläser både på Hyper Island och Kaospiloterna, älskar att vinterbada och motiveras av att se andra lyckas.

 

RobinRobin Sullivan Lewis, Experience Consultant, Pwc

Robin jobbar på PwC Experience Center med att leda organisation, grupper och individer genom kreativa processer. I sitt arbete i gränslandet mellan Design Thinking och systemisk processledning, stöttar han kunder att finns motståndskraftiga och hållbara lösningar på komplexa utmaningar. Det kan handla om frågor som förankra lärdomar, skapa samsyn och ägarskap kring beslut, nya organisationsstrukturer eller att fostra den bästa kulturen för en värdefull upplevelse för anställda eller kunder. 

 

Camilla Lundin och Vendela LillestråleCamilla Lundin och Vendela Lillestråle, Co-Founders Business & Dreams

Camilla Lundin and Vendela Lilliestråle are the founders of Business & Dreams, the largest female career network in Sweden on Instagram as well as a growing membership club with 600 members in 15+ countries. The network has been featured in e.g. Forbes and TED and the duo has been speakers within equality at corporate events, such as for Johnson & Johnson and Women In Tech. Camilla and Vendela have been awarded Forbes 30 under 30 and WES Diversity Impact Award for driving a positive change within equality.

 

AgummAgumm Deng, Process Designer/Facilitator

Process Designer/Facilitator som primärt jobbar med konst, kultur och musik. Jag har en förkärlek för innovation och strategisk framsyn, där den centrala rollen är holistiska och socialt hållbara affärsmodeller. Hur kan vi utveckla näringsliv och samhälle genom intention och kreativitet, och inte reservera den vägen framåt åt några utvalda få? Jag tror på att avmystifiera vad det innebär att vara en aktör på marknaden och jag tycker att fokus bör ligga på att bygga kapacitet genom kunskapsdelning och att lyfta karaktärsdrag som mod och praxis, inte endast färdighet eller möjlighet.

 

Rebecca HanssonRebecca Hansson, Founder & CEO SESNordic

Rebecca Hansson är grundare och VD för SESNordic, ett nordiskt sökbolag med full service för tjänster inom sök och webbanalys, specialiserade på teknikdrivna och integrerade sökstrategier inom SEM, SEO, Google Analytics och Google Ads för små och medelstora företag och organisationer. Rebecca har en Bachelor of Science in Engineering i grunden, bakgrund som teknisk chef på en av idag världens största digitala marknadsföringsbyråer, +20 års erfarenhet av webbutveckling och +20 års erfarenhet av högkvalitativa sökstrategier i konkurrensutsatta branscher.

 

Michel Laporte GodornMichel Laporte Godorn, CEO Vimentis Group

Michel är en entreprenör med en omättlig passion för just försäljning. Startade sitt första företag som 18-åring och sedan dess har det blivit 6 bolag och en rad olika jobb inom försäljning. Genom åren har Michel coachat 1000-tals säljare och entreprenörer till att nå fantastiska resultat. Det var en av anledningarna till varför han var en av huvudtalarna på TEDx största digitala event i december 2020. Idag är han VD på Vimentis Group som har Sveriges största livesända säljtubildning för entreprenörer & startups.

 

Sabine LjunggrenSabine Ljunggren, Head of SEO Anegy

Sabine är Head of SEO på den digitala marknadsföringsbyrån Anegy i Stockholm, där hon för närvarande leder SEO-teamet. Innan hon fann kärleken för digital marknadsföring arbetade hon med PR och kommunikation, hanterade internationella mode- och livsstilsvarumärken och skrev pressmeddelanden som en barista kokar kaffe.

 

Jessica AudsleyJessica Audsley, Founder & CEO Rock Social

Jessica har arbetat i PR & kommunikationsvärlden i 20 år och har ägnat majoriteten av dem åt att skapa kommunikationsstrategier som levererar för stora och små varumärken. Hon började i film- och TV-branschen och arbetade för varumärken som Disney och Discovery Networks. Hennes passion ligger i att stödja och ge kvinnligt drivna varumärken förutsättningarna att rocka deras sociala kanaler.

 

Ida HerbertssonIda Herbertsson, Portfolio Manager Fast track Capital

Ida är Portfolio Manager på ängelinvesteringsatrukturen Fast Track Capital (FTC) som investerar i tidiga startups från Minc och Ideon Innovation. Varje dag möter hon bolag i tidiga faser som behöver ta in pengar för att växa. Utöver sitt arbete med FTC så driver hon också eget där coachar kvinnor till en bättre relation till pengar.

 

Melinda ElmborgMelinda Elmborg, Accelerator co-lead Fast Track Malmö

Melinda Elmborg är accelerator co-lead på Fast Track Malmö där hon hjälper startups att växa och lyfta sin första VC-runda. Hon är också grundare av Startup Action, en onlineinkubator. Tidigare var hon VC-investerare på daphni i Frankrike. Nyligen listades hon i Forbes 30 under 30.

Anna InglerAnna Ingler, Medgrundare Tangy Market

Anna har en bred bakgrund inom musikindustrin där hon har jobbat med management, skivbolag, jämställdhet samt PR/kommunikation för Export Music Sweden och Spotify. Idag är hon medgrundare av Tangy Market som är en finansieringslösning för artister och låtskrivare.

 

Jeanetta CraigwellJeanetta Craigwell, Entreprenör & Startup-rådgivare

Jeanetta är entreprenör och rådgivare för start-ups och företag som befinner sig i tillväxtstadiet i SSA. Hon har doktorerat i juridik från Boston University och har en kandidatexamen i statskunskap och japanska från Wake Forest University.

 

Kenneth HellemKenneth Hellem, Konsult, grundare & före detta Head of Startups på Google

Kenneth är en före detta konsult, före detta grundare och en före detta Googler med 16 års erfarenhet av skärningspunkten mellan företag och teknik. Han har arbetat med 100-tals startups från tidigt skede till unicorns.

 

Magdalena GräffMagdalena Gräff, Entreprenör & Ängelinvesterare

Erfaren skåneängel med entreprenörsbakgrund. Magdalena är entreprenör och sedan 10 år aktiv affärsängel. Har idag 12 onoterade bolag i portföljen och brinner för kvinnligt entreprenörskap och hållbara företagsidéer.

 

Patricia MöllerPatricia Möller, Medgrundare POASANA

Marknadsstrateg och entreprenör som passionerat introducerar nya produkter och lösningar för att tillgodose och möta kunders behov på ett nytt sätt. Från airbag för cyklister till inredning för örat. Tidigare marknadschef på Hövding och nu VD och medgrundare till det nyskapade företaget Poasana vars målsättning är att skapa klimatsmart och attraktiv funktionsinredning för örat.

 

#WeStart

Google vill ge kvinnor bättre förutsättningar för att starta eget och lyckas som entreprenörer och samtidigt lyfta strukturella hinder, utmaningar och spräcka hål på myter om kvinnligt entreprenörskap. Detta genom att bjuda in förebilder och skapa fler nätverksmöjligheter för kvinnliga entreprenörer genom ett skräddarsytt inkubationsprogram. 

Google arbetar aktivt för att skapa bättre förutsättningar för kvinnliga entreprenörer så att fler faktiskt ska kunna leva på sitt entreprenörskap. Detta genom att försöka skriva om reglerna och bryta ned normerna kring entreprenörskap för att göra det mer tillgängligt för alla, oavsett vilket kön eller bakgrund en har. Faktum är att entreprenörskap inte behöver innebära 16 timmars jobb per dygn, och målet behöver inte vara att bli nästa unicorn. Entreprenörskap kommer i alla former och det är vad Google vill lyfta med #WeStart.

Kommande livestreamade kurser på #försverige

Välkommen att även kolla in våra kostnadsfria kurser på #försverige. Livestreamade kurser om digitalisering för små-och medelstora företag.

Kom igång med din hemsida i WordPress på en timme

Livesändning:
Fredag, 3 december 2021
Kl. 10:00-11:00

Att bygga varumärke digitalt

Livesändning:
Måndag, 6 december 2021
Kl. 10:00-11:00

Sökmarknadsföring och synergieffekter

Livesändning:
Måndag, 6 december 2021
Kl. 11:15-12:15

Skapa framgångsrika kundupplevelser

Livesändning:
Tisdag, 7 december 2021
Kl. 09:00-10:00

Frågor & Svar - så blir det din viktigaste SEO-ingrediens

Livesändning:
Torsdag, 9 december 2021
Kl. 10:00-11:00

Få våra bästa digitala tips direkt i din inkorg!
Få våra bästa digitala tips direkt i din inkorg!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra bästa digitala tips direkt i din inkorg.