WeStart Banner
Partnere

Anmäl dig till #WeStarts lanseringsevent den 21 september och var med och pricka hål på myterna om kvinnligt entreprenörskap. Vi utlovar ett riktigt spännande program med några av Sveriges främsta företagsledare och entreprenörer som delar med sig av sina erfarenheter.

I samband med lanseringen öpnnar ansökan till #WeStart Inkubator, missa inte det!

Westart
Partners

21 september kl 09.00 - 10.15 live på YouTube

Missa inte möjligheten att virtuellt komma samman med 2100 andra nyfikna deltagare och entreprenörssjälar när vi bjudit in några av Sveriges främsta kvinnliga företagsledare och entreprenörer som talare på #WeStarts lanseringsevent. Vi bjuder in till ett fullspäckat spännande program bestående av både inspiration, praktiska råd och tips från våra talares egna erfarenheter, och möjlighet till att ställa frågor till andra entreprenörer. Alla är välkomna på lanseringseventet och det är kostnadsfritt att delta.

Anmälan sker i formuläret på denna sida och du får tillskickat en länk till det livesända eventet till din mail. 

Program:

09.00 Välkommen & Dagens program med Jessica Audsley, Grundare & VD Rock Social

09.03 Presentation av #WeStart Inkubator med Anna Wikland, Sverigechef på Google

09.09 Framtida möjligheter med entreprenörskap från ett EU-perspektiv med Arba Kokalari, Europaparlamentariker

4 perspektiv på vägen till framgång:

09.20 Hur du lyckas stort med Siduri Poli, Grundare Changers Hub

09.35 Fem myter om kvinnligt entreprenörskap med Pernilla Ramslöv, Grundare & VD NOX Consulting

09.49 Att bevara sig själv i sin resa med Caroline Farberger, VD ICA Försäkring

10.00 Nätverkets förmåga och att förenkla vägen för andra med Aysha Jones, VD By Aysha Jones AB och grundare av Black lives matter Sverige

10.15 Tack för idag - öppning av ansökan till #WeStart Inkubator

 

Anna WiklandAnna Wikland, Sverigechef på Google

Anna är en av Sveriges mest framstående företagsledare som började sin karriär inom Startup-företaget Keybroker, för att sedan 2016 ta över som chef för Google Sverige. Med stor ledarskapserfarenhet och passion för den digitala utvecklingen brinner Anna för entreprenörskapets möjligheter. Anna är utsedd av Dagens Industri som en av Sveriges mäktigaste affärskvinnor 2021 och blev 2017 utsedd till Sveriges mäktigaste kvinna inom tech av Business Insider Nordic.

Caroline FarbergerCaroline Farberger, VD ICA Försäkring

Caroline är en framstående svensk företagsledare som sedan 2016 varit VD för ICA försäkring. Caroline har lång erfarenhet inom försäkringsbranschen och har tidigare arbetat som managementkonsult och haft chefspositioner på Trygg-Hansa. Caroline är den första högre näringslivschefen i Sverige som gått ut och berättat om sin könsbekräftande process och år 2019 utsågs hon till Årets HBTQ-person vid QX Gaygalan. 

Pernilla RamslövPernilla Ramslöv, VD & Grundare NOX Consulting

Pernilla är en erfaren serieentreprenör som har startat ett cateringbolag, ett AI-bolag och sedan tio år tillbaka arbetar hon som VD på Nox Consulting. På it-bolaget vill de locka fler kvinnor till techbranschen och Pernilla kämpar för att lyfta fram mjuka värden i näringslivet. Hon blev i år utsedd till näringslivets mäktigaste kvinnliga entreprenör av Dagens Industri.

Arba KokalariArba Kokalari, Europaparlamentariker

Arba är svensk politiker för Moderaterna och sedan 2019 Europaparlamentariker. Som enda svensk i Europaparlamentets inre marknadsutskott arbetar hon med grön handel, cirkulär ekonomi och digital lagstiftning. Arba är även ledamot i jämställdhetsutskottet och ersättare i utrikesutskottet. På lanseringseventet berättar Arba om sitt arbete i Europaparlamentet där hon bland annat förhandlar ny lagstiftning för innehåll på internetplattformar och kriminalisering av våld mot kvinnor. Hon ger även sin syn på vad EU kan göra för att underlätta företagande och entreprenörskap, med grund i sina egna erfarenheter från en karriär i det svenska näringslivet.

Siduri PoliSiduri Poli, Grundare Changers Hub

Siduri Poli är en prisbelönt serieentreprenör, ängelinvesterare och författare och medgrundare till ett av Sveriges största innovationshus Changers Hub. Syftet med Changers Hub är att demokratisera framgång och göra det möjligt för unga människor i marginaliserade områden att lyckas med sina affärsidéer. Siduri har belönats utmärkelser såsom framtidens mäktigaste av TCO och årets supertalang av Veckans affärer.

Aysha JonesAysha Jones, Grundare & VD By Aysha Jones AB

Aysha Jones började sin karriär inom mode- och skönhetsindustrin och är idag VD för By Aysha Jones AB. Hon har flera varumärken där hennes intresse för mode, skönhet och mat möter hennes passion för mångfald, tillhörighet och jämlikhet. Hon är belönad för sitt entreprenörskap och aktivism och föreläser ofta om frågor som rör diskriminering, antirasism och förbättring av CSR genom mångfald. Som grundaren av Black Lives Matter Sweden förekommer hon dessutom ofta i media som frontfigur och expert kring rasism och antirasism särskilt i Sverige.

Moderator för #WeStart:

Jessica AudsleyJessica Audsley, VD & Grundare Rock Social

Jessica är sociala medier-strateg, entreprenörsexpert och brinner för kvinnligt entreprenörskap. Med 20 års erfarenhet inom PR och kommunikation för stora och små varumärken i ryggen har Jessica byggt upp en varierad och stark verktygslåda. Hon använder idag sin kunskap och erfarenhet till att hjälpa varumärken med sociala mediestrategier som fungerar och konverterar.  

Håll er uppdaterade - snart presenterar vi ytterligare två talare till #WeStart!

#WeStart Inkubator

Under vecka 41 - 47 2021 kommer 50 utvalda entreprenörer att få ta del av ett skräddarsytt program utformat i syfte att ge de bästa förutsättningarna och verktygen till att ta en affärsidé till verksamhet. Programmet innehåller workshops och föreläsningar med experter inom entreprenörskap och start-up, inspirationsföreläsningar med några av Sveriges främsta entreprenörer, stora nätverksmöjligheter i form av fysiska och digitala nätverksevent och massvis med möjligheter till att bygga din verksamhet från grunden samtidigt som du bygger dig själv som entreprenör. 

Ansökan öppnar den 21 september i samband med lanseringseventet av #WeStart och det kommer efter eventet finnas möjlighet att ställa frågor till värden för Inkubatorn som kommer leda de 50 deltagarna genom programmet.

#WeStart Inkubator är en fantastisk möjlighet för dig som vill kick-starta din affärsidé oavsett vilken branch du befinner dig i eller vilken bakgrund du har. 

Målgrupp - Vem kan söka till inkubationsprogrammet?

#WeStart riktar sig till dig som är intresserad av entreprenörskap, företagsamhet och affärsutveckling. Med fördel har du redan en affärsidé eller ett nystartat företag, men du kan delta så länge du befinner dig i ett tidigt stadie av din entreprenörsresa. Programmet innehåller 10 block som kommer att ske två gånger i veckan mellan vecka 41 - 47 under cirka 4 timmar dagtid (digitalt). Det är därför en förutsättning att du kan prioritera programmets innehåll i ditt schema.  

Programmet riktar sig till dig som identifierar dig som kvinna eller icke-binär.

#WeStart Inkubator innehåll:

- Kick off [Överblick & Motivation]
- #IamRemarkable [Självförtroende & Personlig branding]
- Validering av affärsidé [Koncept & Första kunder]
- Att bygga en verksamhet [Lean startup & Time-To-Market]
- Finansiering [Budgetering & Planering]
- Att skapa ett narrativ [Varumärke & värdeproposition]
- Säljstrategi och kanaler [Kundbeteende & kanaler]
- Kundinriktning [Digital marknadsföring & kanaler]
- Hjälp, investeringar och fonder [Fonder, bidrag & program]
- Examen och nätverk [Case & Inspiration]

+ fysiska nätverksevenemang i Malmö och Stockholm

Efter programmet fortsätter initiativet i form av samverkan via #WeStart Inkubators nätverk som utgörs exklusivt av deltagarna från programmet samt utbildare och organisatörer.

Har du frågor om #WeStart Inkubator är du välkommen att maila oss på: kontakt@digitillvaxt.se

#WeStart

Google vill ge kvinnor bättre förutsättningar för att starta eget och lyckas som entreprenörer och samtidigt lyfta strukturella hinder, utmaningar och spräcka hål på myter om kvinnligt entreprenörskap. Därför lanserar vi nu #WeStart - Sveriges största event för kvinnliga entreprenörer!

#WeStart är ett initiativ i två delar bestående av ett lanseringsevent och ett inkubationsprogram. Lanseringseventet är öppet för alla och relevant för dig som vill delta när framstående kvinnliga entreprenörer och företagsledare samlas virtuellt för att spräcka hål på myter om entreprenörskap, dela egna erfarenheter och inspiration kring entreprenörskap. 

På lanseringsdagen introducerar vi inkubationsprogrammet: #WeStart Inkubator och ansökan till programmet öppnar på dagen den 21 september (håll utkik här på hemsidan då). Med programmet kommer vi att rusta 50 utvalda företagare med verktyg och lärdomar i allt från hur du skapar narrativ kring din affärsidé, skaffar dina första kunder till hur och var du bäst söker finansiering. Allt detta för att du ska på en kick-start till din affärsidé - Det börjar nu, med #WeStart!

 

Anna Wikland, Sverigechef på Google

 

Caroline Farberger, VD ICA Försäkring

Anmäl dig till eventet och få länk på e-post.

Livesändning:
Tisdag, 21 september 2021
Kl. 09:00-10:15
Fyll i nedanstående fält för att delta.
Läs vår sekretesspolicy och hantering av personuppgifter.

* Ska fyllas i.

Du får bekräftelse per e-post. Kom ihåg att kolla din skräppost.

Eventet är kostnadsfritt

Kommande livestreamade kurser på #försverige

Välkommen att även kolla in våra kostnadsfria kurser på #försverige. Livestreamade kurser om digitalisering för små-och medelstora företag.

Lär dig välja rätt marknadsaktiviteter - genom hela kundresan

Livesändning:
Måndag, 20 september 2021
Kl. 12:00-13:00

10 konkreta SEO-tips för bättre positioner på Google

Livesändning:
Måndag, 20 september 2021
Kl. 13:15-14:15

#WeStart - Sveriges största event för kvinnliga entreprenörer

Livesändning:
Tisdag, 21 september 2021
Kl. 09:00-10:15

Så lyckas du med din e-handel i WooCommerce

Livesändning:
Onsdag, 22 september 2021
Kl. 10:00-11:00

Lär dig sälja onlinekurser och medlemskap på nätet

Livesändning:
Onsdag, 22 september 2021
Kl. 11:15-12:15

Bygg varumärke och skapa engagemang i sociala medier

Livesändning:
Onsdag, 22 september 2021
Kl. 14:00-15:00

Sätt din destination på kartan!

Livesändning:
Fredag, 24 september 2021
Kl. 09:15-10:15

Bygg ett starkt varumärke med rätt kommunikation

Livesändning:
Måndag, 27 september 2021
Kl. 11:30-12:30

Skriv så du säljer!

Livesändning:
Onsdag, 29 september 2021
Kl. 09:00-10:00

Låt budskapet och upplevelsen styra SEO - inte tvärtom

Livesändning:
Onsdag, 29 september 2021
Kl. 10:15-11:15

Optimera din Wordpress och bli en miljöhjälte på köpet!

Livesändning:
Fredag, 1 oktober 2021
Kl. 10:00-11:00

Förstå dina B2B-kunder! Var kun(d)skapstörstig!

Livesändning:
Onsdag, 6 oktober 2021
Kl. 09:00-10:00

Från domännamn till färdig hemsida

Livesändning:
Torsdag, 7 oktober 2021
Kl. 13:00-14:00

Den ultimata guiden till sociala medier

Livesändning:
Fredag, 8 oktober 2021
Kl. 09:00-10:00

Ta bilder som når ut till din drömkund

Livesändning:
Fredag, 8 oktober 2021
Kl. 10:15-11:15

Video-SEO - så lyckas du på YouTube

Livesändning:
Fredag, 15 oktober 2021
Kl. 09:00-10:00

Analysera mera - lär dig vilka verktyg som kan användas till vad

Livesändning:
Fredag, 15 oktober 2021
Kl. 10:15-11:15

Få våra bästa digitala tips direkt i din inkorg!
Få våra bästa digitala tips direkt i din inkorg!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra bästa digitala tips direkt i din inkorg.